martes, 3 de enero de 2012

ÚLTIMS ACCIDENTS A BALMES I ARIBAU

Ahir dilluns diuen que una dona de 49 anys anava en bici (del bicing) pel carril bici i va ser atropellada per un camió, a la cantonada d'Aribau amb Diputació. Devien circular en paral·lel i, al girar, el camió la va embestir. Suposo que, com sempre, els retrovisors no deuen encara estar fets perquè es tingui una visió del camp visual necessari, sinó només d'una part. Fa anys, a Sant Cugat, vora l'IES Leonardo de Vinci, un alumne d'aquell centre va ser mortalment atropellat per un camió al circular la moto del noi i el camió en paral·lel, també. El camioner no el va veure. Un problema legal és que els retrovisors que anessin bé serien no homologats i, per tant, serien il·legals. I els legals no va bé del tot. Si es pogués fer canviar d'idea els qui homologuen els retrovisors... Una altra cosa seria posar, almenys a les bicis de l'ajuntament (bicing), una banderola al capdamunt d'un pal ben fi, per fer-les més visibles.
Un altre accident que va tenir molt de ressò va ser el del 25 de novembre (2011) a la catonada de General Mitre amb Balmes. No és la primera vegada que un cotxe envaeix la vorera i atropella persones. En aquest cas, almenys quatre, de les quals una de greu. Fa molts i molts anys, segons explicava la meva àvia paterna, un dimecres, un cotxe va pujar a la vorera d'un carrer vora la plaça de Rius i Taulet i va ocasionar almenys una víctima mortal. Hi hagué una reunió urgent a l'ajuntamnet; i varen acordar de fer pujar el nivell de les voreres a Gràcia. I així han quedat moltes encara fins ara.
Crec que les respostes tècniques indiquen un tarannà més responsable que no pas les dels pseudopsicòlegs que ho atribueixen tot a la negativitat de la  ment i a la contingència dels esdeveniments. I encara n'hi ha de pitjors, els qui només culpabilitzen a les víctimes. Però, no estaria de més creure que hi ha punts especialment negatius on els accidents tindran més probabilitat de repetir-se. I, per això, calen solucions tècniques. Potser no tot sigui culpa del conductor agressor. Potser la mecànica del vehicle faci impossible controlar una fallada. I, si es vol alguna solució psicològica, que vagi algú a fer budú allí, per a espantar el dimoni que ocasiona els accidents. O que hi faci el ritual que vulgui, o hi posi floretes, o que hi posi alguna cosa per a millorar el Feng-Shui.
Potser la solució t`pecnica que s'ha emprat perquè els cotxes quan hi ha partit del Barçano envaeixin les voreres per aparcar-hi, valdria també per a aquells punts negres on hi ha més accidents. Es tractaria, doncs, de posar cantells de granit inclinats i sobresurtint per sobre les panots una mica endinds del cantell de la vorera.

No hay comentarios:

Publicar un comentario